ELABORATI EVIDENTIRANJA CESTA

U ovom dijelu foruma je omogućeno svim registriranim korisnicima Foruma samostalno otvaranje tema, a omogućeno je i dodavanje privitaka u .zip formatu ili kao fotografije. Koristite ovaj dio HKOIG Foruma za međusobnu komunikaciju, neka nam ovo posluži kao platforma na kojoj ćemo si međusobno pomagati u radu. Ovdje ste potpuno slobodni prijaviti problem koji imate u svom radu i moliti za pomoć druge kolege. Dozvoljene su sve teme koje se tiču geodetske struke, geodetskog poslovanja, organizacije druženja i slično. Nisu dozvoljene samo teme koje nemaju nikakvu poveznicu sa geodezijom.
AnteZ
Postovi: 37
Pridružen/a: 04 kol 2019, 20:29

Igor Matišić je napisao/la: 13 stu 2019, 12:29 Sama riječ IZVEDENOG stanja javne ili nerazvrstane ceste sugerira da se upravo izvedeno stanje treba evidentirati (stanje ceste do stupanja na snagu odgovarajućeg zakona), a ne širina ceste koja je predviđena prostornim planom.
Slažem se. Što ako je IZVEDENA cesta izvedena na terenu bez dopuštenja i znanja vlasnika parcele?
Igor Matišić je napisao/la: 13 stu 2019, 12:29 Elaborat evidentiranja izvedenog stanja javne ili nerazvrstane ceste ne ide na potvrdu Urbanizma niti to tijelo sudjeluje u postupku ispravka međe ceste.
Ok. Što je sa "malim" elaboratima gdje dosta često evidentirani put ne odgovara stanju na terenu?
Igor Matišić
Postovi: 4
Pridružen/a: 30 srp 2019, 08:17

Postoje pravni i drugi mehanizmi kojima je vlasnik mogao zaštititi svoja prava i interese.

Ne razumijem baš dio pitanja o "malim" elaboratima gdje evidentirani put ne odgovara stanju na terenu. Ima tu puno faktora koje treba uzeti u obzir. To što danas put (pričamo o javnim, nerazvrstanim cestama ili putovima?) izgleda na određeni način ne znači da je bio isti 2011. ili možda 2005. godine kada je elaborat uz put izrađen. Različiti transformacijski parametri, instrumentarij, zahtjevi koje je možda i sam katastar postavio prema izrađivaču elaborata i dr.
Koliko shvaćam DGU u zadnje vrijeme oni bi da se sve točke koje su na rubu PMPa i unutar njega ponovno izmjere i prekontroliraju, a ukoliko su izvan dopuštenog odstupanja bi trebale ponovno evidentirati sa ispravnim koordinatama.
AnteZ
Postovi: 37
Pridružen/a: 04 kol 2019, 20:29

Igor Matišić je napisao/la: 14 stu 2019, 12:07Postoje pravni i drugi mehanizmi kojima je vlasnik mogao zaštititi svoja prava i interese.
Ako pod mehanizmom računamo sjekiru ili slično oruđe zaštititi će svoja prava
Igor Matišić je napisao/la: 14 stu 2019, 12:07Ne razumijem baš dio pitanja o "malim" elaboratima gdje evidentirani put ne odgovara stanju na terenu. Ima tu puno faktora koje treba uzeti u obzir. To što danas put (pričamo o javnim, nerazvrstanim cestama ili putovima?) izgleda na određeni način ne znači da je bio isti 2011. ili možda 2005. godine kada je elaborat uz put izrađen. Različiti transformacijski parametri, instrumentarij, zahtjevi koje je možda i sam katastar postavio prema izrađivaču elaborata i dr.
Koliko shvaćam DGU u zadnje vrijeme oni bi da se sve točke koje su na rubu PMPa i unutar njega ponovno izmjere i prekontroliraju, a ukoliko su izvan dopuštenog odstupanja bi trebale ponovno evidentirati sa ispravnim koordinatama.
pišem o svemu pomalo jer je tema o putovima, cestama i sličnim javnim površinama. Ako DGU smatra da se točke trebaju kontrolirati (što je korektno) zašto se nisu usuglasili (odnosno izborili) sa urbanistima i nama dali mogućnost ispravka krivog podatka preko "malog" elaborata. Ili jesu, ali opet samo nekim tamo člankom pravilnika (mrtvo slovo na papiru).
Odgovorite