Nadležnost nad javnim dobrom, društvenim vlasništvom i slično

U ovom dijelu foruma je omogućeno svim registriranim korisnicima Foruma samostalno otvaranje tema, a omogućeno je i dodavanje privitaka u .zip formatu ili kao fotografije. Koristite ovaj dio HKOIG Foruma za međusobnu komunikaciju, neka nam ovo posluži kao platforma na kojoj ćemo si međusobno pomagati u radu. Ovdje ste potpuno slobodni prijaviti problem koji imate u svom radu i moliti za pomoć druge kolege. Dozvoljene su sve teme koje se tiču geodetske struke, geodetskog poslovanja, organizacije druženja i slično. Nisu dozvoljene samo teme koje nemaju nikakvu poveznicu sa geodezijom.
Odgovorite
Daniel
Postovi: 13
Pridružen/a: 08 kol 2019, 08:11

Postoji li negdje neka zakonska/podzakonska argumentacija (akt?) o nadležnostima nad zemljištima koja kao nositelja prava nemaju upisanu fizičku, niti pravnu osobu, već neki od opisa poput "opće dobro u javnoj upotrebi", "društvo vlasništvo", javno dobro - putevi" i tako dalje i tome slično.

Zanima me (doduše, ako postoji neki takav akt, iz njega bo to vjerojatno bilo i vidljivo) utječe li na nadležnost smještaj zemljišta s obzirom na građevinsko područje, područje naselja, područja s posebnim pravnim režimom itd.
Odgovorite