Predočavanje geodetskog elaborata

U ovom dijelu foruma je omogućeno svim registriranim korisnicima Foruma samostalno otvaranje tema, a omogućeno je i dodavanje privitaka u .zip formatu ili kao fotografije. Koristite ovaj dio HKOIG Foruma za međusobnu komunikaciju, neka nam ovo posluži kao platforma na kojoj ćemo si međusobno pomagati u radu. Ovdje ste potpuno slobodni prijaviti problem koji imate u svom radu i moliti za pomoć druge kolege. Dozvoljene su sve teme koje se tiču geodetske struke, geodetskog poslovanja, organizacije druženja i slično. Nisu dozvoljene samo teme koje nemaju nikakvu poveznicu sa geodezijom.
Odgovorite
geo13
Postovi: 11
Pridružen/a: 23 stu 2019, 12:27

Poštovani,

Nositelj prava na susjednoj katastarskoj čestici zatražio je da mu se geodetski elaborat pošalje digitalno putem e-maila da izvrši uvid u isti.

Molim mišljenje HKOIG kako postupati u takvim situacijama a da je sve u skaldu sa svim zakonima? Poslati ili ne poslati pitanje je sad?
Avatar
adam.agotic
Postovi: 163
Pridružen/a: 13 lip 2019, 12:54
Lokacija: Slavonski Brod

Poštovani,
za mišljenje HKOIG biste trebali poslati upit na mail HKOIG, ovo je Forum za otovrene rasprave.
Mogu Vam reći što ja mislim o toj temi eventualno - ako nositelj prava ima takvu zamolbu, ja bih svakako postupio i poslao mu sve putem elektroničke pošte, time ćete pokazati stranci da ništa ne skrivate, a to je po meni uvijek dobar put za uspostavu dobrog odnosa sa strankama u postupku izrade elaborata.
Što se tiče postupanja u skladu sa propisima, siguran sam da i sami znate da u našem pravilniku ne postoji trenutno mogućnost takvog načina obavještavanja nositelja prava, pa Vam mogu predložiti jedino da se obratite nadležnom katastru i provjerite bi li prihvatili ovakvo postupanje koje je stvarno logično, ali nije predviđeno pravilnikom. Međutim, pretpostavljam da ćete ipak radi ispunjavanja formalnosti, poziv morati poslati i na način propisan pravilnikom. Nadam se samo da nositelj prava nije negdje tipa Australija, Papua nova Gvineja i slično? :roll:
Adam Agotić, dipl.ing.geod.
globalni moderator
Odgovorite