Simpozij OiG

U ovom dijelu foruma je omogućeno svim registriranim korisnicima Foruma samostalno otvaranje tema, a omogućeno je i dodavanje privitaka u .zip formatu ili kao fotografije. Koristite ovaj dio HKOIG Foruma za međusobnu komunikaciju, neka nam ovo posluži kao platforma na kojoj ćemo si međusobno pomagati u radu. Ovdje ste potpuno slobodni prijaviti problem koji imate u svom radu i moliti za pomoć druge kolege. Dozvoljene su sve teme koje se tiču geodetske struke, geodetskog poslovanja, organizacije druženja i slično. Nisu dozvoljene samo teme koje nemaju nikakvu poveznicu sa geodezijom.
Avatar
adam.agotic
Postovi: 163
Pridružen/a: 13 lip 2019, 12:54
Lokacija: Slavonski Brod

Poštovani kolega,
sati će biti raspisani na vrijeme, ali isto tako bih Vam htio reći da se uskoro oko stručnog usavršavanja trebaju dogoditi i neke značajnije izmjene o kojima se nadamo izvijestiti članstvo o detaljima.
Adam Agotić, dipl.ing.geod.
globalni moderator
karlo.cosic
Postovi: 9
Pridružen/a: 17 lis 2019, 07:28

Poštovani,
Zahvaljujem na odgovoru.
Nadam se da će sati biti raspisani što prije i da će većina akademskih sati biti u kategorijama 1, 2 i 3.

Iako je glavni cilj predavanja stručno usavršavanje, nije korektno da se na većini predavanja velik dio akademskih sati dodjeljuje u kategorijama koje nisu potrebne za zadržavanje/dobivanje suglasnosti koja je potrebna za obavljanje stručnih geodetskih poslova.
Tako smo često dovedeni u situaciju da iako smo redovno pohađali predavanja od interesa i u cilju usavršavanja, nismo skupili dovoljno bodova u potrebnim kategorijama (a ukupan broj skupljenih bodova/sati uvelike premašuje potrebnu kvotu, samo što nije dobro kategoriziran).
Zato se nadam da će promjene koje ste spomenuli donijeti pojednostavljenje i poboljšanje.

Lp
karlo.cosic
Postovi: 9
Pridružen/a: 17 lis 2019, 07:28

Poštovani,
molim Vas da pod hitno napišite količinu i raspored akademskih sati po područjima, koji će se dodjeliti za simpozij, kako bih mogao planirati pravovremeno i ciljano "skupljanje" akademskih sati.
Primjera radi, na 17. međunarodnoj konferenciji o geoinformacijama i kartografiji utrošio sam dva dana, a od toga su samo 4 akademska sata iz "obveznih" područja. Iako je cilj edukacija, također imam i obaveze u firmi, a i obavezu "skupljanja" akademskih sati i nije uredu da raspored i količina akademskih sati nisu raspisani po područjima znatno prije samog održavanja predavanja.
Odgovorite