Evidentiranje i prikaz bazena na geodetskoj situaciji građevine

U ovom djelu Foruma će se objavljivati mišljenja HKOIG, u pravilu Odbora za etiku, stručna pitanja i propise na postavljena pitanja članstva. Otvaranje tema na ovom djelu foruma je dozvoljeno samo moderatorima radi same namjene ovog odjeljka. Komentairanje je naravno, dozvoljeno svim članovima Foruma.
Trebalo je malo vremena dok posložimo način rada Odbora po ovim pitanjima, te od sad pa nadalje očekujemo u kraćim rokovima davati podršku svim članovima Komore.
Upiti i mišljenja dana u ovom dijelu Foruma će biti anonimizirana na način da se ne otkrivaju imena osoba koje upit postavljaju, podaci o konkretnim državnim uredima, niti podaci o konkretnim lokacijama ukoliko isto nije neophodno za smislenost cijelog odgovora. Želja nam je objavom ovih odgovora pomoći članstvu, a ne ukazivati na pojedince ili poticati narušavanje odnosa među kolegama.
Odgovorite
josip.vejmelka
Postovi: 12
Pridružen/a: 05 kol 2019, 12:27

TEKST UPITA:

Poštovani,

molim mišljenje vezano za evidentiranje bazena i prikazivanje bazena na geodetskoj situaciji građevine.

Prikazuje li se vodno lice bazena ili zidovi ( vanjski rub zida bazena)?

Zahvaljujem i pozdravljam
josip.vejmelka
Postovi: 12
Pridružen/a: 05 kol 2019, 12:27

ODGOVOR ODBORA ZA ESPIP:

Poštovani,

Sukladno Vašem upitu, Odbor za etiku, stručna pitanja i propise spreman je dati slijedeće, neobvezujuće mišljenje.
Odbor za etiku, stručna pitanja i propise ne nalazi odredbe zakona i drugih podzakonskih akata u kojima bi ovo bilo propisano. Ovaj Odbor također ističe da je prilikom izmjena postojećih propisa Komora (a čije tijelo je i ovaj Odbor) u nekoliko navrata od Državne geodetske uprave tražila da se načini uporabe zemljišta, a jedna od kojih je upravo i bazen, jasno i nedvosmisleno propišu. Budući da isto još uvijek nije napravljeno, ovaj Odbor se nada da će se o tome voditi računa prilikom iduće izmjene podzakonskih akata.
Odgovorite