Elaborati infrastrukture

U ovom dijelu foruma je omogućeno svim registriranim korisnicima Foruma samostalno otvaranje tema, a omogućeno je i dodavanje privitaka u .zip formatu ili kao fotografije. Koristite ovaj dio HKOIG Foruma za međusobnu komunikaciju, neka nam ovo posluži kao platforma na kojoj ćemo si međusobno pomagati u radu. Ovdje ste potpuno slobodni prijaviti problem koji imate u svom radu i moliti za pomoć druge kolege. Dozvoljene su sve teme koje se tiču geodetske struke, geodetskog poslovanja, organizacije druženja i slično. Nisu dozvoljene samo teme koje nemaju nikakvu poveznicu sa geodezijom.
Odgovorite
karlo.cosic
Postovi: 9
Pridružen/a: 17 lis 2019, 07:28

Pozdrav,
zanima me ima li netko snimku predavanja o katastru infrastrukture koje se održalo 15. i 16.11.2021., odnosno može li se ponovno omogućiti snimka na platformi adobe connect?

Hvala!
Lp
josip.vejmelka
Postovi: 12
Pridružen/a: 05 kol 2019, 12:27

Poštovanje kolega,

Obzirom da ste bili prisutni na predavanju, dobili ste mailom kao i svi ostali prisutni poruku sa poveznicom na snimku predavanja. Obzirom da ste bili prisutni na predavanju 15. i 16.11. te obzirom da se na predavanju 16.11. u određenom trenutku pojavljuju tehnički problemi sa zvukom, na Vaš email šaljem poveznicu na predavanje 23. i 24.11. Predavanja su suštinski ista, međutim obzirom da su oba predavanja uživo, moguće su male razlike u samom sadržaju.

U slučaju da još netko od kolega ima istih problema, ja ih pozivam da se jave mailom da im se dostavi link na drugu snimku predavanja.

Lijep pozdrav
Daniel
Postovi: 13
Pridružen/a: 08 kol 2019, 08:11

Vidim da tema elaborata infrastrukture u ovom virtualnom prostoru i nije baš dobila neki prostor. Tu i tamo se netko na Facebooku javi da pita ima li netko da je to radio po novom pravilniku i ova ovdje tema, koja zapravo niti ne zalazi u samu problematiku.

Ne znam kako ostali kolege izvan ovih sedam županija, ali eto, skroz do danas nisam imao potrebu izraditi elaborat infrastrukture za koji bi postojala potreba ovjere u katastru, a i u uredu je uglavnom bila dovoljna gužva da se (ponovljeno) pregledavanje prezentacije odgađalo skroz do sada.

Pregledao sam predavanja od oba dana poprilično temeljito, neke stvari sam si više puta prevrtio, i jedno mi je i dalje promaklo. Hoće li geodeti u tim ostalim županijama (većina njih) trebati elaborat predan analogno predati i u digitalnom obliku i to tako da je prethodno obavljena uspješna kontrola kvalitete, odnosno u kojem se točno obliku predaju digitalni primjerci elaborata koji su službeno predani analogno? Postoji li negdje neko očitovanje, mišljenje, stav DGU-a, ikog?

Općenito bi bilo dobro za znati, nakon što je već prošlo više od godinu dana od početka primjene novog pravilnika, ima li osim one vijesti iz travnja o uključenju pet novih županija, kakvih drugih novosti u vezi daljnjeg širenja SKI-a na ostale županije.
josip.vejmelka
Postovi: 12
Pridružen/a: 05 kol 2019, 12:27

Poštovanje kolega,

U onim županijama gdje nije uveden DGEI elaborati se predaju analogno, i nije potrebno izrađivati digitalni zapis kao za digitalne elaborate (koji prolazi kontrolu). Koliko znam o tome ne postoji nekakvo očitovanje DGU.

Nažalost, nemam informacija da li je i kada u planu širenje "digitalnih" županija.

Pozdrav,

Josip
Daniel
Postovi: 13
Pridružen/a: 08 kol 2019, 08:11

Da, do sličnih informacija sam i ja došao.
Lakše za nas koji izrađujemo elaborate sada.
To je u svakom slučaju zanimljivo. Vjerujem da bi bilo bolje da su uveli potrebu zadovoljavanja kontrole kvalitete, jer će jednog dana i ti elaborati postati sastavni dio SKI-ja. Jasno da nisu mogli za onaj dio koji bi se odnosio na spojenost na mrežu koja već postoji u bazi, ali za ostatak se valjda moglo.
Ovako će se samo još dodatno nagomilati količina podataka u budućem sustavu koji će biti neadekvatno atributirani. I vjerojatno su si osigurali još dodatnog posla pri ubacivanju tih podataka u novu bazu (inicijalni unos).
Odgovorite