OPĆA PRAVILA

Na ovom podforumu ćete naći opća pravila foruma, uputstva i sugestije za korištenje foruma. Korištenjem Foruma HKOIG ste prihvatili i Opća pravila kojih ste se dužni pridržavati.
Zaključano
Avatar
adam.agotic
Postovi: 163
Pridružen/a: 13 lip 2019, 12:54
Lokacija: Slavonski Brod

Dobrodošli na Forum HKOIG.

Pristup Forumu HKOIG je omogućen svim članovima Komore, vježbenicima-kandidatima te stručnim suradnicima i suradnicima ovlaštenog inženjera geodezije.

Kako bismo na Forumu HKOIG održali red i diskusije na ugodnom i civiliziranom nivou, molimo Vas da se pridržavate pravila. Na Forumu HKOIG je zabranjeno:
  • kršenje zakona Republike Hrvatske (posebno Vam skrećemo pažnju na pozivanje na mržnju ili diskriminaciju, opravdavanje ili veličanje kaznenih dijela, kršenje autorskih prava, te pedofiliju, mučenje životinja i sl.)
  • reklamiranje usluga i proizvoda,
  • postanje nepotrebnih i nepoželjnih informacija, informacija nevezanih za temu, postanje na način neprimjeren forumu ili postanje na način koji smanjuje čitljivost foruma (uključuje i neprimjerene naslove i sigove)
  • ometanje rada moderatora Foruma (ignoriranje upozorenja, vraćanje izbrisanih tekstova i sl.)
  • korištenje klonova dok Vam bilo koji korisnički račun ima zabranjen pristup Forumu (ban) ili korištenje više korisničkih računa na način koji zbunjuje ostale korisnike (raspravljanje na istoj temi s više nickova, slaganje s vlastitim argumentima...)
  • vrijeđanje sugovornika, namjerno provociranje svađe na osobnom nivou, nekonstruktivnih nacionalnih, vjerskih i sličnih sukoba (trollanje),
  • u privatnim porukama vrijeđati, spamati i uznemiravati druge korisnike,
  • objavljivanje privatnih podataka drugih forumaša,
  • objavljivanje privatnih poruka,
  • stavljanje zakonom zaštićenog (copyrighted) materijala na ovaj Forum, kao i linkova s kojih je moguće skinuti takav materijal.
Registracija na Forumu HKOIG se obavlja uz upotrebu adrese elektroničke pošte koja odgovara adresi u upisniku ili evidencijama HKOIG, ili uz iznimne slučajeve i sa drugim adresama uz odobrenje administratora Foruma HKOIG.

Svi postovi su mišljenja njihovih autora, a ne HKOIG ili moderatora foruma. Oni se ne mogu smatrati odgovornima za njihov sadržaj. Moderatori Foruma HKOIG rade na tome da se nedozvoljeni postovi sankcioniraju, no možda će neke postove previdjeti ili ih neće uočiti na vrijeme. Molimo Vas da imate razumijevanja, i ako želite pomoći, slobodni ste svaki post za koji smatrate da krši pravila prijaviti moderatoru.
Moderatori Foruma također mogu objavljivati postove koji ne moraju nužno biti službeni stav HKOIG.

Sami kreirate nivo anonimnosti na Forumu HKOIG. Moderatori/administratori Foruma HKOIG se obvezuju da će držati tajnima sve Vaše podatke koje ne želite objaviti. Jedina iznimka je policijski ili sudski nalog po kojem smo dužni dati na uvid IP adresu korisnika nad kojim je u tijeku istražni postupak.

Većina moderatora Foruma HKOIG su volonteri koji su odabrani da rade taj posao. Oni imaju pravo brisati, promijeniti, premjestiti ili izbrisati svaki post ili temu za koju smatraju da krši pravila ili je zbog nekog drugog razloga suvišna. Vaš korisnički račun može biti promijenjen ili uklonjen s Foruma HKOIG ako moderator odluči da je takva akcija opravdana. Ova se pravila mogu promijeniti u bilo kojem trenutku bez prethodne najave.

Ako se slažete s ovim pravilima, možete nastaviti s registracijom i korištenjem foruma. Zahvaljujemo Vam na pažnji i želimo vam ugodan boravak na Forum HKOIG!

Navedeni uvjeti su podložni promjenama, prije svakog korištenja Foruma HKOIG dužni ste provjeriti je li došlo do ažuriranja uvijeta od Vaše zadnje posjete.
Zadnji put ažurirano: 01.08.2019.
Adam Agotić, dipl.ing.geod.
globalni moderator
Zaključano