STRUČNO USAVRŠAVANJE OSOBA KOJE OBAVLJAJU STRUČNE GEODETSKE POSLOVE

U ovom podforumu se nalaze sve teme za raspravu i otovrene za komenitanje. Teme su u pravilu geodetske struke, a otvaraju ih moderatori samoinicijativno ili na Vaš prijedlog.
Avatar
adam.agotic
Postovi: 127
Pridružen/a: 13 lip 2019, 12:54
Lokacija: Slavonski Brod

Re: STRUČNO USAVRŠAVANJE OSOBA KOJE OBAVLJAJU STRUČNE GEODETSKE POSLOVE

Post Postao/la adam.agotic » 08 vel 2021, 07:02

Poštovani kolega,
ispričavam se što nisam odgovorio odmah, prošli tjedan sam bio većinom odsutan zbog privatnih obaveza.

Cijene aktivnosti u okviru stručnog usavršavanja koja će organizirati HKOIG u ovoj godini će biti najpovoljnije što mogu biti. Ne volim se zaletati puno unaprijed, ali postoji realna mogućnost da će u organizaciji HKOIG biti i aktivnosti koje se neće uopće naplaćivati, a bit će u programu stručnog usavršavanja.

Cijene predavanja, kongresa, radionica i sveg ostalog što organiziraju drugi sudionici (geodetski fakultet, geodetska društva, privatne tvrtke i svi drugi), formiraju upravo ti organizatori, a ne HKOIG. Smatram li ja osobno cijene ovih najavljenih predavanja visokima? Da, smatram. Hoću li ih pohađati? Ne, neću. Treba li HKOIG zabraniti neovisnim organizatorima ovakve cijene? Ne, ne treba. A zašto? Jer će tržište samo regulirati cijenu. Ako ne bude sudionika na predavanju, to će biti pokazatelj da nešto nije u redu, zar ne mislite? A što da se dogodi da predavanje unatoč visokoj cijeni bude dobro posjećeno? Smatram to malo vjerojatnime, ali ok, treba li HKOIG tu raditi cenzuru kao neki dežurni policajac? Dok mene vidite ovdje, HKOIG neće cenzurirati nikoga po bilo kojoj osnovi osim po onima i zakonima obaveznim (mržnja, nasilje, vrijeđanje i što već sve spada pod tu, a hvala Bogu toga dosad nismo imali barem ovdje).

Inače, što se tiče visokih cijena predavanja od strane predavača sa Geodetskog fakulteta, već smo fakultet kontaktirali i vjerojatno ćemo održati jedan kratki sastanak, ali ne očekujte nekakve ultimatume od naše strane. Znači, ukazat ćemo na negodovanje ovlaštenika i ispitati postoji li prostora za korekcije cijena sada ili za ubuduće, i to je to.

Što se tiče samog stručnog usavršavanja, koliko sam sa programom upoznat, a jesam jer sam sudjelovao u njegovom izglasavanju, samo od stranje HKOIG bi ove godine trebalo biti sasvim dovoljno programa, da ne kažem skoro i duplo više nego je potrebno. A ono što HKOIG bude organizirala , rekao sam Vam kako će biti.

Lijep pozdrav
Adam Agotić, dipl.ing.geod.
globalni moderator

Odgovorite