Stranica: 1/1.

Novi posjedovni list - status harmonizacije

Postano: 14 kol 2020, 13:42
Postao/la Daniel
Kod kreiranja novog posjedovnog lista u uređivanju forme prijavnog lista se kao obavezan podatak traži odabir sa padajućeg izbornika podatka koji se zove status harmonizacije.

Stvarno, nastojao sam biti maksimalno koncentriran na prezentaciji o SDGE-u, ne sjećam se da su to tada objasnili i zapravo mi se čini da je to naknadno uvedeno, a u SDGE > Pomoć > Informacije o novim verzijama, kao niti u priručniku nisam našao da se igdje spominje o čemu se tu radi.

Pretpostavljam da netko ima neku informaciju više o tome.

Re: Novi posjedovni list - status harmonizacije

Postano: 15 kol 2020, 13:57
Postao/la XXX
Sustav SDGE postavlja automatski status harmonizacije novih PL-ove prema postavkama elaborata.

SDGE u elaboratima kojima je postavljeno ZK stanje na 'Nema ZK stanja (BZP)' i potreba elaborata na 'održavanje katastra nekretnina' kod kreiranje novog PL-a postavlja status harmonizacije na 'Harmonizirano'. Za sve druge kombinacije parametara 'oznaka ZK stanja' i 'potrebe elaborata' se status harmonizacije postavlja na 'nije harmonizirano'.

Za općine u kojima se vrši postupno preoblikovanje (prevođenje) iz katastra zemljišta u katastar nekretnina se elaborati trenutno ne mogu izraditi kroz SDGE jer u takvim općinama neke čestice jesu u BZP (Harmonizirani podaci) a neke nisu (Neharmonizirani).
Harmonizacija je oznaka usklađenosti KT i ZK stanja između PL-a i ZK uloška.